×

Blogs

Kāds Ir Mans Matu Tips?

Kāds Ir Mans Matu Tips?

Lai nodrošinātu matiem pareizu kopšanu, svarīgi ir noteikt savu matu tipu.

Taukaini mati parasti ir blāvi, pēc mazgāšanas ātri paliek lipīgi un izskatās netīri, nekopti. Uz taukainiem matiem bieži rodas blaugznas.

Normāli mati labi atstaro gaismu, pēc mazgāšanas spīd bez speciālo līdzekļu lietošanas, un šīs īpašības saglabājas 2-3 dienas pēc mazgāšanas. Normāli mati ir elastīgi, gandrīz nešķeļas un ir viegli ķemmējami.

Sausi mati izskatās blāvi, bieži sapinas un šķeļas galos, dažreiz tiem ir raksturīgas sīkas, sausas blaugznas. Matu sausums var būt gan ģenētiski noteikts, gan rasties nepareizas kopšanas rezultātā.

Jaukts matu tips visbiežāk ir raksturīgs gariem matiem, taukainiem pie saknēm un sausiem galiņos. Tas ir barības vielu trūkuma rezultāts. Šā tipa matu galiņi, nesaņemot nepieciešamās barības vielas, bieži šķeļas, lūst un elektrizējas.

1 Komentāri

  • Teknik Informatika saka:

    How can individuals identify the characteristics of normal hair type, and what are the key indicators, such as flexibility, lack of split ends, and ease of combing, that define normal hair? Additionally, how does normal hair naturally reflect light and maintain shine after washing without the use of additional aids?

    Visit us telkom university

Atstāt atbildi

Autorizēties

Menu

Mans Vēlmju saraksts0

Jūsu grozs

Jūsu grozā vairs nav preču